Onze historie.

Frames automatisering bv is gestart in 1995. De beide aandeelhouders hadden op dat moment ieder al ruim 10 jaar ervaring in de branche. In eerste instantie was Frames vooral gericht op reclamebureaus en bouwmarkten waarvoor een in eigen beheer ontwikkeld softwarepakket aanwezig was. In de loop der jaren is Frames steeds verder uitgegroeid naar een full-service bedrijf voor kantoorautomatisering in het MKB: software, hardware, WiFi, VoIP, websites, domein-registratie, webhosting, systeembeheer, APP-ontwikkeling, cloud-services...noem maar op. Wij proberen één aanspreekpunt te zijn voor onze klanten.

 

Onze visie.

- Automatisering moet zich op termijn terugverdienen. Een gedegen inventarisatie en duidelijke doelstelling vooraf is dan ook erg belangrijk.

- Geen enorme onoverzichtelijke projecten maar concentratie op kleinere deelprojecten en daarbij het grote geheel natuurlijk niet uit het oog verliezen.

- Maak automatisering zo eenvoudig mogelijk voor de eindgebruiker, alleen dan zal deze er gebruik van maken.

- Laat alle partijen denken als ONDERNEMER. Laat ieder zijn vak doen, dat is efficiënter én goedkoper voor alle partijen.

 

Ons doel.

Wij willen graag gezien en ervaren worden als partner voor onze klanten en niet als externe leverancier. Wij werken er hard aan om dit vertrouwen van onze klanten te verdienen. Met dit vertrouwen kunnen we efficiënt werken aan een gezamenlijk doel: de beste automatisering voor uw bedrijf!

 

Efficiënt en Flexibel, twee sleutelwoorden in het MKB!


Frames automatisering bv   Bourgondischelaan 30e   2983SH   Ridderkerk   Tel: 0180-849446   email: info@frames.nl   website: www.frames.nl   IBAN: NL67RABO0323534589   KvK: 24276527  BTW: NL806146977B01  EORI NL806146977

Privacy-verklaring